2011 December UGC NET Solved Paper-2 in LIS, Page-2

11. Who is the author of ‘Systematic Indexing’?
(A) E.J. Coates
(B) J. Kaiser
(C) C.A. Cutter
(D) J.W. Metcalfe
Answer: (B)

12. Public Library Manifesto was developed by
(A) Delhi Public Library
(B) UNESCO
(C) RRRLF
(D) IFLA
Answer: (B)

13. NACLIN is sponsored by
(A) INFLIBNET
(B) MALIBNET
(C) DELNET
(D) NICNET
Answer: (C)

14. Douglas McGregor is known for the
(A) Theory X & Theory Y
(B) Two Factor Theory
(C) Management grid
(D) Theory of Leadership
Answer: (A)

15. SCOPUS is a/an
(A) Indexing Database
(B) Numerical Database
(C) Full Text Database
(D) Abstract and Citation Database
Answer: (D)

16. Which national agency in India is assigning the ISSN?
(A) BIS
(B) RRRLF
(C) NISCAIR
(D) National Library, Kolkata
Answer: (C)

17. Library Herald is published from
(A) Kolkata
(B) Bangalore
(C) Delhi
(D) Lucknow
Answer: (C)

18. INFROSS is an important study frequently quoted in
(A) Historical Research
(B) Survey Research
(C) Experimental Research
(D) Case Study
Answer: (A)

19. Zipf’s Law deals with
(A) Scattering of articles in a subject
(B) Productivity of authors in terms of scientific papers
(C) Frequency of occurrence of words in a text
(D) Law of book selection
Answer: (C)

20. Identify the odd one
(A) Louis Shores
(B) William A. Katz
(C) Samuel Rothstein
(D) Michael Gorman
Answer: (B)


2011 DecemberUGC NET Solved Question Paper-2 in Library and Information Science: Page-1 | Page-2 | Page-3 | Page-4 | Page-5

No comments:

Post a Comment