2016 December UGC NET Solved Paper-3 in LIS, Page-1

The question Paper-3 along with answer keys of the UGC NET Examination / CBSE NET Examination December 2016 in Library and Information Science (LIS) which was conducted by Central Board of Secondary Education (CBSE) and held on 22nd January, 2017 can be found below.

1. Index Indiana, an index to Indian Periodical Literature is being compiled by
(1) Central Reference Library, Kolkata
(2) National Library of India
(3) NISCAIR
(4) IASLIC
Answer: (1)

2. According to OCLC research report 'Know your community and its needs' is the rephrasing of which law of Ranganathan?
(1) First Law
(2) Second Law
(3) Third Law
(4) Fourth Law
Answer: (2)

3. Identify the document which is published by H.W. Wilson.
(1) Europa World Yearbook 55th ed. 2014
(2) The International Who's Who 78th ed. 2014
(3) Sears list of subject Headings 20th ed. 2010
(4) Ulrich's Periodicals Directory 53rd ed. 2015
Answer: (3)

4. 'Open Journal System' is an example of which of the following open access models?
(1) Green
(2) Red
(3) Gold
(4) Platinum
Answer: (4)

5. When was the final `ISBD Consolidation Edition' published by IFLA?
(1) 2008
(2) 2009
(3) 2010
(4) 2011
Answer: (4)

6. According to S.R. Ranganathan the canons for chain are
(1) Canon of Ascertainability
(2) Canon of Recall Value
(3) Canon of array and filitary sequence
(4) Canon of decreasing extension and modulation
Answer: (4)

7. In Colon Classification (6th edition) 'LB' denotes
(1) Special
(2) System
(3) Canonical Class
(4) Rounds
Answer: (2)

8. According to AACR 2R who will be considered for the access point of the Main Entry for the document entitled 'Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain; rewritten for young readers by Felix Sutton.
(1) Sawyer, Tom
(2) Twain, Mark
(3) Mark Twain
(4) Sutton, Felix
Answer: (4)

9. 'Time and. Motion' study was enunciated by 
(1) Edward Evans
(2) Frank and Lillian Gilbreth
(3) Harrington Emerson
(4) G. McGregor
Answer: (2)

10. Which RFID component is attached to the Book/item for identification?
(1) Barcode
(2) Antenna
(3) Reader
(4) Tag
Answer: (4)

2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-1 (Question 1-10)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-2 (Question 11-20)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-3 (Question 21-30)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-4 (Question 31-40)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-5 (Question 41-50)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-6 (Question 51-60)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-7 (Question 61-70)
2016 December UGC NET Solved Paper-3 in Library and Information Science, Page-8 (Question 71-75)

2 comments:


  1. cbse net 22 jan 2017
    pls send the answer key paper-i,ii,iii Library science

    ReplyDelete
  2. pl send answer keys.....thank u for QP

    ReplyDelete