2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-2

11. In the passage, the earth is taken as
(A) The Globe
(B) The Human Habitat
(C) A Celestial Body
(D) A Planet
Answer: (C)

12. Percept means
(A) Direct observation through the senses
(B) A conceived idea
(C) Ends of a spectrum
(D) An abstract image
Answer: (B)

13. Action research means
(A) A longitudinal research
(B) An applied research
(C) A research initiated to solve an immediate problem
(D) A research with socioeconomic objective
Answer: (C)

14. Research is
(A) Searching again and again
(B) Finding solution to any problem
(C) Working in a scientific way to search for truth of any problem
(D) None of the above
Answer: (C)

15. A common test in research demands much priority on
(A) Reliability
(B) Useability
(C) Objectivity
(D) All of the above
Answer: (D)

16. Which of the following is the first step in starting the research process?
(A) Searching sources of information to locate problem.
(B) Survey of related literature
(C) Identification of problem
(D) Searching for solutions to the problem
Answer: (A)

17. If  a  researcher  conducts  a  research on finding  out  which  administrative style contributes  more  to institutional effectiveness ? This will be an example of
(A) Basic Research
(B) Action Research
(C) Applied Research
(D) None of the above
Answer: (C)

18. Normal Probability Curve should be
(A) Positively skewed
(B) Negatively skewed
(C) Leptokurtic skewed
(D) Zero skewed
Answer: (D)

19. In communication, a major barrier to reception of messages is
(A) Audience attitude
(B) Audience knowledge
(C) Audience education
(D) Audience income
Answer: (A)

20. Post-modernism is associated with
(A) Newspapers
(B) Magazines
(C) Radio
(D) Television
Answer: (D)

2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-1 (Question 1-10)
2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-2 (Question 11-20)
2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-3 (Question 21-30)
2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-4 (Question 31-40)
2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-5 (Question 41-50)
2010 June UGC NET Answer Keys Paper-1, Page-6 (Question 51-60)

No comments:

Post a Comment