2011 December UGC NET Paper-1, Page-1

The previous year’s question paper along with answer keys of 2011 December UGC NET Exam Paper-1, Test Booklet Code W is given below. The Paper-I of UGC NET Examination conducted by CBSE is of General nature i.e. Compulsory for all subjects. The Subject Code in the UGC NET for this paper is: 00. The solved paper for other Sets i.e. X, Y and Z are not given as the questions are same with that of series W, only they are placed in different order in the question paper.

1. Photo bleeding means
(A) Photo cropping
(B) Photo placement
(C) Photo cutting
(D) Photo colour adjustment
Answer: (D)

2. While designing communication strategy feed-forward studies are conducted by
(A) Audience
(B) Communicator
(C) Satellite
(D) Media
Answer: (B)

3. In which language the newspapers have highest circulation?
(A) English
(B) Hindi
(C) Bengali
(D) Tamil
Answer: (B)

4. Aspect ratio of TV Screen is
(A) 4 : 3
(B) 3 : 4
(C) 2 : 3
(D) 2 : 4
Answer: (A)

5. Communication with oneself is known as
(A) Organisational Communication
(B) Grapewine Communication
(C) Interpersonal Communication
(D) Intrapersonal Communication
Answer: (D)

6. The term ‘SITE’ stands for
(A) Satellite Indian Television Experiment
(B) Satellite International Television Experiment
(C) Satellite Instructional Television Experiment
(D) Satellite Instructional Teachers Education
Answer: (C)

7. What is the number that comes next in the sequence?
2, 5, 9, 19, 37, ___
(A) 76
(B) 74
(C) 75
(D) 50
Answer: (C)

8. Find the next letter for the series
MPSV..…
(A) X
(B) Y
(C) Z
(D) A
Answer: (B)

9. If ‘367’ means ‘I am happy’; ‘748’ means ‘you are sad’ and ‘469’ means ‘happy and sad’ in a given code, then which of the following represents ‘and’ in that code ?
(A) 3
(B) 6
(C) 9
(D) 4
Answer: (C)

10. The basis of the following classification is ‘animal’, ‘man’, ‘house’, ‘book’, and ‘student’:
(A) Definite descriptions
(B) Proper names
(C) Descriptive phrases
(D) Common names
Answer: (D)

2011 December UGC NET Paper-1, Page-1 (Question 1-10)
2011 December UGC NET Paper-1, Page-2 (Question 11-20)
2011 December UGC NET Paper-1, Page-3 (Question 21-30)
2011 December UGC NET Paper-1, Page-4 (Question 31-40)
2011 December UGC NET Paper-1, Page-5 (Question 41-50)
2011 December UGC NET Paper-1, Page-6 (Question 51-60)

No comments:

Post a Comment